Zodra u interesse heeft in een wilsbekwaamheidsbeoordeling neemt u contact met ons op. Indien de beoordeling spoed heeft, binnen 72 uur neem dan altijd telefonisch contact met ons op.

Stap 1: u meldt zich aan.

Aanmelden kan via onze Contactpagina of bij spoedgevallen telefonisch. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u op nemen. Hierbij vragen wij onder andere naar de betrokkene en wat de inhoud is van de beoordeling. Indien E-WZD uw beoordeling kan verrichten sturen wij het aanmeldformulier digitaal naar u op. Wenst u dit liever via de post te ontvangen, geef dat dan aan in het gesprek.

Stap 2: u vult de formulieren in.

Samen met de betrokkene vult u zorgvuldig alle formulieren in. Zodra u dit heeft gedaan kunt u deze terugsturen naar E-WZD, dit kan via de mail of via de post. Bij een Spoedbeoordeling neemt u de formulieren mee naar de afspraak.

Stap 3: de beoordeling vindt plaats.

Op het afgesproken tijdstip komt een arts van EWZD bij de betrokkene thuis of een andere gewenste locatie, hierbij is bij voorkeur een vertrouwd persoon aanwezig. De arts stelt vragen aan de betrokkene over het te beoordelen onderwerp. Eventueel kan er een cognitieve test worden afgenomen. Aan het eind van de beoordeling kan de arts eventueel het oordeel meedelen aan de aanwezigen. Er kan ook voor gekozen worden om de verklaring af te wachten.

Stap 4: de verklaring wordt opgesteld.

Binnen 24 uur stelt E-WZD de verklaring op, deze wordt per post naar u verstuurd. Een kopie kunt u via email direct ontvangen.