E-WZD biedt verschillende diensten aan, zoals het beoordelen van rechtelijke machtigingen (RM) en in bewaring stelling (IBS) in het kader van de Wet zorg en dwang. Ook leveren wij onafhankelijke WZD-functionarissen voor instellingen en wilsbekwaamheidsbeoordelingen. Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wilsbekwaamheid
Het kan voorkomen dat er een medische verklaring omtrent wilsbekwaamheid noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de verkoop van uw huis. Vaak wordt u via de notaris doorverwezen. Maar het kan ook van belang zijn om de wilsbekwaamheid te testen bij het aanvragen van een mentor, curator of bewindvoerder. Wij beoordelen onafhankelijk en snel de wilsbekwaamheid ter zake, indien gewenst verrichten wij een huisbezoek.
De artsen van E-WZD zijn gespecialiseerd in cognitieve stoornissen en dementie.
Mocht u zeer snel een wilsbekwaamheidsbeoordeling nodig hebben, neemt dan telefonisch contact met ons op. Spoedbeoordelingen binnen 48 uur zijn bij ons mogelijk.

WZD-functionaris
Heeft u als instelling behoefte aan een onafhankelijke WZD-functionaris, bijvoorbeeld voor het beoordelen van stappenplannen, als extern deskundige of voor advies bijvoorbeeld rondom het openen van afdelingen? E-WZD kan dit voor u verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rechtelijke machtiging
Indien opname in een verpleeghuis wenselijk wordt gevonden door de omgeving van de patiënt, maar de patiënt zelf weigert, kan er gevraagd worden om een rechtelijke machtiging. Hiermee wordt aan de rechter voorgelegd of de patiënt tegen zijn wens in opgenomen kan worden in een zorginstelling. Hiervoor is een medische verklaring noodzakelijk, welke kan worden opgesteld door een ter zake kundige en onafhankelijke arts. E-WZD kan u hierbij helpen. Vanwege onze ervaring gaat dit snel en vakkundig. Neem contact met ons op.

Inbewaringstelling
Soms is het gevaar zo acuut dat het oordeel van een rechter niet kan worden afgewacht. Er kan dan door de burgemeester een IBS worden afgegeven voor 3 werkdagen. Zo kan er in een acute gevaarlijke situatie snel gehandeld worden. Ook voor de afgifte van een IBS is het oordeel van een onafhankelijk arts noodzakelijk. De artsen van E-WZD hebben ruime ervaring met het beoordelen van IBS-aanvragen in het kader van de WZD.
Indien u als instelling interesse heeft in IBS-beoordelingen neem dan contact met ons op.

Wij verrichten onze diensten in Flevoland, Gelderland Utrecht Overijssel en Noord-Holland. Dus of u nu een oplossing zoekt in Zwolle, Almere of Amersfoort… het kan bij E-WZD.